Elizabeth Holmes a încercat să fugă din Statele Unite după condamnarea sa, spun procurorii

cometariu

Elizabeth Holmes, fostul CEO al Theranos, a rezervat un bilet de avion dus dus către Mexic, care urma să plece la doar câteva săptămâni după ce a fost condamnată pentru fraudă în ianuarie 2022, se arată într-un dosar recent al instanței. În documentul, depus joi, procurorii descriu rezervarea ca pe o „încercare de a fugi din țară”.

Avocații guvernamentali au aflat despre zbor – cu plecare pe 26 ianuarie 2022 – pe 23 ianuarie și au alertat prin e-mail echipa juridică a lui Holmes. Ei au răspuns că el a rezervat zborul înainte de verdict în speranța de a putea participa la o nuntă în Mexic. Holmes a anulat biletul, „dar este greu de știut cu siguranță ce ar fi făcut pârâtul dacă guvernul nu ar fi intervenit”, au scris reclamanții.

Depunerea a fost ca răspuns la o moțiune depusă de Holmes, 38 de ani, pentru a ușura restricțiile impuse regiunii sale de călătorie. Pentru a face acest lucru, Holmes trebuie să demonstreze că nu este un risc de fugă, o cerință pe care procurorii spun că nu a îndeplinit-o.

În noiembrie anul trecut, Holmes a fost condamnată la mai mult de 11 ani de închisoare după condamnarea ei din 3 ianuarie 2022 pentru patru capete de acuzare de fraudă electronică și conspirație pentru a comite fraudă electronică. Ea a primit o dată de predare de sine 27 aprilie 2023, după ce instanța a constatat că era însărcinată cu cel de-al doilea copil.

Holmes a depus o garanție de 500.000 de dolari garantată de casa părinților săi, a spus moțiunea sa, și locuia pe o proprietate din California cu întreținere lunară de peste 13.000 de dolari, potrivit dosarului procurorilor.

Elizabeth Holmes a fost condamnată la peste 11 ani de închisoare

Ea și-a justificat cererea pentru călătoria prelungită pe baza angajamentelor de muncă ale partenerului ei și și-a înregistrat, de asemenea, salariul ca 0 USD, în ciuda „pretinde că partenerul ei plătește facturile lunare mai degrabă decât ea”, se arată în documentul reclamantei.

Avocații ei au susținut în moțiunea lor că Holmes „are legături strânse cu partenerul ei și cu familia ei, inclusiv cu fiul ei și cu copilul care se va naște în curând, ceea ce o stimulează să îndeplinească condițiile sale de eliberare”.

Holmes a fondat start-up-ul de teste de laborator Theranos în 2003, la vârsta de 19 ani, promițând o tehnologie capabilă să efectueze sute de teste medicale cu doar câteva picături de sânge. Compania a atras sute de milioane de dolari în finanțare de la investitori majori, inclusiv Rupert Murdoch și Walton Family Walmart. Fostul secretar al Apărării James Mattis a fost în consiliul de administrație.

Dar imaginea lui Holmes ca tânăr CEO promițător s-a prăbușit când în cele din urmă s-a descoperit că Theranos se bazează pe tehnologia altor companii pentru a efectua teste și că a condus ceea ce dosarul de joi numește „o schemă de fraudă elaborată care a dus la pierderi de peste 100 de milioane de dolari. fără nicio considerație pentru pacienții pe care i-a pus în pericol și fără remuşcări până acum față de investitorii-victime.

„Nu există două sisteme de justiție – unul pentru bogați și unul pentru săraci – există un singur sistem de justiție penală în această țară”, au adăugat reclamanții.

Consultați cele mai recente știri mondiale sub link-urile:
Știri Mondiale || Ultimele știri || Știri din SUA

Link sursă

Sursa: worldnewsera.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni si conditi si Politica de confidentialitate.

Related News

Browse by Category

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?