Perspectivă | Twitter a spus că „verificarea” a fost remediată. Așa că am jucat un senator (din nou).

cometariu

Elon Musk a spus că va rezolva problema Twitter cu impostorii. Cecul albastru de pe falsul meu senator american sugerează că mai are un drum lung de parcurs.

Marti, @SenatorEdMarkey a devenit pentru scurt timp viral pe Twitter. Gisele Barreto Fetterman, soția senatorului John Fetterman (D-Pa.), multumit @SenatorEdMarkey într-un tweet care a strâns 140.000 de vizualizări.

Problema este că @SenatorEdMarkey sunt de fapt eu, nu adevăratul senator Edward J. Markey. Este un test al serviciului de „verificare” albastru al Twitter, de 7,99 USD pe lună, pe care l-am luat cu permisiunea adevăratului democrat din Massachusetts. Nu aș învinovăți pe nimeni că a fost confuz: contul meu de test are numele și fotografia senatorului și o cefă albastră care spune că este „verificat”.

Dar Twitter, se pare, nu verifică prea mult.

Este a doua oară când îmi fac identitatea senatorului. În noiembrie, când Twitter a început să vândă oricui semnele de bifa albastre emblematice contra cost, am arătat cât de ușor era să cumperi un statut oficial cu un cont de impostor numit @realEdMarkey. Musk, care a cumpărat Twitter în octombrie, s-a certat pe Twitter cu Markey despre asta. Așa că Musk a închis Blue și a promis că într-o versiune nouă și îmbunătățită „toate conturile verificate vor fi autentificate manual” înainte de a li se acorda autoritatea unei căpușe.

După lansarea Blue 2.0 (termenul meu) pe 12 decembrie, am creat un alt Markey fals și am cerut verificarea. Unele dintre noile cerințe ale Twitter au încetinit procesul și pot descuraja unii imitatori nerăbdători, dar compania nu a cerut niciodată să vadă o formă de identificare. Săptămâna trecută, a apărut un cec albastru pe contul meu @SenatorEdMarkey. Hopa! Am făcut-o din nou.

Twitter nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

La două luni de la preluarea lui Musk, milioane de utilizatori Twitter se confruntă cu o întrebare reală: Twitter se îmbunătățește sau se înrăutățește? Mai merită Twitter timpul nostru sau ar trebui să ne lansăm pentru altceva, fie că este Mastodon, Instagram sau TikTok?

Twitter nu a revenit încă la circul de reprezentare pe care l-am văzut când Blue a fost lansat pentru prima dată. Dar testele mele arată că Twitter nu înțelege pericolele dezinformarii sau valoarea surselor autentificate. Sub conducerea lui Musk, utilizatorii Twitter au un risc mai mare de a vedea ceva fals și de a crede că este real. Nu știu dacă Twitter va muri în curând, dar petrec mai puțin timp pe un serviciu în care nu pot avea încredere.

Cum am ocolit verificarea din nou

Crearea mea Senator Imposter prima dată a fost foarte ușor. Tot ce aveam nevoie era un nou cont de Twitter care rulează pe un iPhone și un card de credit pentru a plăti pentru Blue.

Pentru Blue 2.0, Twitter a adăugat încă două obstacole care ar putea ajuta la încetinirea creării de falsuri de către oameni și roboți. Pentru a testa acest lucru, aveam nevoie de un cont Twitter vechi de cel puțin 90 de zile – conturile noi nu sunt eligibile. Un coleg avea unul pe care nu îl mai folosise de ani de zile, așa că l-a dedicat cauzei. După ce am schimbat numele contului în @SenatorEdMarkey, Twitter ne-a făcut să așteptăm 7 zile înainte să ne putem alătura Blue.

În al doilea rând, a trebuit să conectez contul la un număr de telefon înainte de a mă putea înscrie la Blue. Pentru a face acest lucru, am vizitat magazinul T-Mobile din mall și am primit o problemă temporară de 1 lună pentru 15 USD, fără nume sau identitate.

Odată ce toate aceste piese au fost la locul lor, m-am înscris pe Twitter Blue pe web, plătind cu un card de credit. În acel moment, mă așteptam ca Twitter să-mi ceară să-mi dovedesc identitatea, cum ar fi încărcând un instantaneu al unui permis de conducere. M-am gândit că Twitter ar putea bănui că contul este deținut de o adresă Gmail aleatorie, nu una care se termină în senate.gov. M-am gândit că sistemul lui de verificare m-ar putea provoca după ce am scanat cuvântul „senator” sau poate chiar numele persoanelor de seamă cu statutul de verificare moștenit.

Mână. După 7 zile, pe contul fals al lui Markey a apărut un cec albastru, fără întrebări.

Din câte știu, Twitter nu a spus niciodată ce presupune „autentificarea manuală” a unui cont. De când Musk a cumpărat Twitter, compania are acum o forță de muncă semnificativ redusă, așa că nu este clar cine va fi în preajmă pentru a face controlul.

Twitter spune că uzurparea identității altora nu este permisă, iar conturile care fac acest lucru trebuie suspendate atunci când sunt prinse. Dar în 2023 nu este suficient să faci o regulă. Twitter trebuie să facă ceva pentru a preveni în mod activ acest lucru, iar adaptările sale albastre nu sunt în mod clar suficiente. Pe Internet, autentificarea devine din ce în ce mai comună. Airbnb îți cere să faci o fotografie a actului tău de identitate pentru a închiria o cameră; Facebook cere un ID pentru a accesa conturile compromise.

Musk încearcă adesea să încadreze critica drept războaie culturale, dar a evalua cât de bine funcționează funcțiile de bază ale unui produs nu este un act partizan. Este o revizuire tehnică și o fac cu același ochi critic față de noile iPhone-uri Apple, rezultate de cumpărături Amazon și căpușe Twitter. Sunt de partea utilizatorilor și săptămâna trecută am publicat un articol în care am fost de acord cu Musk asupra necesității de a opri o formă de cenzură online numită „shadowbanning”.

Musk pare să aibă mai multe obiective în vânzarea abonamentelor Blue. În primul rând, are nevoie de o nouă sursă de venituri după ce și-a asumat datorii de miliarde pentru a cumpăra Twitter. În al doilea rând, dorește un mecanism care să separe utilizatorii reali de roboți, ai căror creatori sunt mai puțin probabil să plătească pentru un abonament. În cele din urmă, el a spus că oferirea unui statut verificat mai multor utilizatori va echita condițiile de joc, încurajând mai mulți oameni cu vizualizări mai mari să fie activi pe Twitter.

Este posibil ca oamenii care cumpără cecuri albastre să tweeteze mai mult. Dar fără a face de fapt munca grea de a le autentifica, Twitter erodează un lucru care l-a ajutat să-l transforme într-un gigante cultural: se poate avea încredere. Sistemul său de verificare moștenit – în care compania a verificat de fapt cine are un cont – a fost opac, dar însemna că atunci când un oficial ales, o companie sau o celebritate a scris pe Twitter, ai crede că sunt ei.

Adevăratul Markey, care a fost mult timp un critic al Big Tech, mi-a spus că Twitter a picat un test de bază. „Este o glumă absolută că Elon Musk, care se mândrește că este un antreprenor în tehnologie, nu poate implementa un regim de verificare funcțional, cu excepția faptului că utilizatorii nu râd”, a spus Markey.

„Conducerea actuală a Twitter nu a reușit să protejeze platforma de dezinformări, nu a reușit să ofere răspunsuri la întrebările mele simple despre protocoalele lor antifraudă și nu a reușit să-și arate aprecierea pentru rolul pe care îl joacă platforma lor în democrația noastră”, a declarat el.

Într-o revenire parțială la vechiul sistem al Twitter, Twitter a spus că va oferi semne de verificare colorate diferit pentru funcționari și companii separate de serviciile sale Blue. Asta nu îi va ajuta pe creatorii independenți, dar Twitter a dat contului Washington Post un cec de aur pentru afaceri, iar contul președintelui Biden unul gri.

Și până acum Twitter nu a dat niciun semn special conturilor aparținând senatorilor americani precum Markey.

În momentul presării, a lui Markey cont real are încă o bifă albastră care spune: „Acesta este un cont verificat vechi. Poate fi sau nu notabil. Între timp, falsul meu spune „Acest cont este verificat pentru că este membru Twitter Blue”.

Există o diferență și contează pentru utilizatorii Twitter și viitorul său.Sursa: worldnewsera.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni si conditi si Politica de confidentialitate.

Related News

Browse by Category

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?