Netflix adaugă 7,7 milioane de abonați, Beats Forecast; CEO-ul Reed Hastings demisionează

cometariu

Netflix a adăugat 7,7 milioane de noi abonați în al patrulea trimestru al anului 2022, depășind previziunile și crescându-și ponderea în tranzacțiile în afara orelor de program.

Gigantul de streaming a anunțat, de asemenea, că fondatorul Reed Hastings va demisiona din funcția de co-CEO și va urca în funcția de președinte executiv. Chief Operating Officer Greg Peters va fi promovat co-CEO, împreună cu Ted Sarandos.

Într-o scrisoare adresată acționarilor publicată joi, Netflix a spus că noii abonați au depășit cu mult estimarea sa de 4,5 milioane. Creșterea a fost determinată în mare măsură de succesul adăugărilor de conținut în trimestrul al patrulea. Serialul TV „Wednesday”, un spin-off din The Addams Family, a fost „al treilea cel mai popular serial al companiei vreodată”, în timp ce documentarul „Harry & Meghan” a fost un succes în rândul publicului.

Netflix are acum 231 de milioane de abonați plătiți în întreaga lume. Declarația spunea că „2022 a fost un an dificil, cu un început accidentat, dar cu un final mai strălucitor”, referindu-se la primele trei luni ale anului trecut, când a pierdut 200.000 de abonați.

Cum să jonglați cu mai multe servicii de streaming TV fără a pierde o emisiune

Compania începe 2023 cu „un impuls reînnoit și o cale clară pentru a ne reaccelera creșterea”, a spus Hastings într-un comunicat.

El a spus că, în calitate de președinte executiv, va acționa ca o punte între noua conducere și consiliul de administrație și se va concentra pe performanța acțiunilor Netflix. De asemenea, a plănuit să petreacă mai mult timp în activități filantropice.

Netflix și-a promovat șeful televiziunii globale, Bela Bajaria, în funcția de director de conținut. Scott Stuber va fi noul președinte al Netflix Films.

Acțiunile Netflix au crescut cu mai mult de 7%, până la 338,27 USD în tranzacționarea după programul de joi. Anul trecut, compania a văzut mai mult de o treime din valoarea sa distrusă după o performanță slabă în primul trimestru. A generat venituri de 32 de miliarde de dolari în 2022.

Anul trecut, într-o inversare semnificativă a politicii sale fără reclame, Netflix a lansat un plan mai ieftin, susținut de reclame în 12 țări. Deși nu a dezvăluit cifrele, compania a spus că este mulțumită de progres. „Angajamentul, care este în concordanță cu membrii cu planuri comparabile fără anunțuri, este mai bun decât ne așteptam”, a spus el.

Viitorul, însă, rămâne o provocare pentru companie. Concurența în segmentul de streaming s-a intensificat dincolo de concurenții direcți, opțiunile pentru public extinzându-se la YouTube, TikTok și jocuri.

Având în vedere piețele emergente, Netflix și-a asumat riscuri îndrăznețe cu jocurile de noroc. Și-a transformat hitul „Stranger Things” într-un joc și a realizat emisiuni bazate pe jocuri video populare precum „League of Legends”.

Peters, noul co-CEO, a declarat într-un apel pentru venituri că compania trebuie să „preia modelul de bază” al operațiunilor sale și „doar să-l execute mai bine în toate direcțiile”, referindu-se la strategia sa de joc.

„Pădem niște semințe care, dacă executăm bine – și suntem încântați de progresele pe care le vedem până acum – vor reprezenta potențialul viitor pentru noi în ceea ce privește creșterea și oportunitățile de profit crescut”, a spus el. .

Cu toate acestea, compania nu se îndepărta de modelul său de afaceri moștenit, a spus el.

Lista filmelor Netflix din 2023, lansată miercuri, include o comedie romantică cu Reese Witherspoon și Ashton Kutcher în rolurile principale, un thriller de acțiune cu Jennifer Lopez ca o asasină și o continuare a filmului „Murder Mystery”, cu Adam Sandler și Jennifer Aniston.

Sursa: worldnewsera.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni si conditi si Politica de confidentialitate.

Related News

Browse by Category

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?