Analiză | O privire asupra goanei aurului pentru a deveni noul Twitter

cometariu

Sfârșitul Twitter Inc. este iminent. Cel puțin asta este declarația celor care au anunțat trecerea pe altă platformă. Faptul că au făcut ei înșiși aceste declarații pe Twitter și apoi au rămas în așteptare, evidențiază cât de greu a fost pentru utilizatori să-și renunțe la dependență de când Elon Musk a luat o macetă pe net.

În mijlocul disfuncției vine un număr tot mai mare de alternative care luptă pentru a atrage Twitterati. Unele au fost create din cenușa Twitter, în timp ce mulți o iau de la capăt după ce au rămas în umbră ani de zile. Iată o privire la alternativele pentru cei care caută un Plan B și la modul în care aceștia se confruntă cu Blue Bird.

Mastodont. Platforma germană de socializare fondată de Eugen Rochko în urmă cu șase ani este liderul pentru titlul „următorul Twitter”, dar are opinie polarizată. În primul rând, nu este nici măcar un singur site. Mastodon este de fapt un software open source care permite oricui să ruleze propriul serviciu de rețele sociale. Dacă alegeți să faceți acest lucru, vă puteți conecta la alte site-uri bazate pe Mastodon pentru a crea ceea ce se numește „fediverse”, astfel încât un membru al unui site (numit și instanță sau server) să poată interacționa cu cei de pe alte site-uri. Site-ul web www.movetdon.org permite oamenilor să-și găsească automat adepții Twitter, facilitând tranziția.

Avocații adoră această abordare descentralizată, rezistentă la cenzură. Moderarea conținutului este efectuată într-o singură instanță de către monitorii de cameră nominalizați de acel grup, iar utilizatorii pot fi blocați sau porniți dacă nu se conformează. Drept urmare, cenzura poate fi neregulată: ceea ce este permis pe un server vă poate face interzis pe altul. Pe lângă abordarea neuniformă a libertății de exprimare, oponenții se plâng că aceasta creează prea multă confuzie. Procesul de integrare este complicat și simpla alegere pe care server să vă înscrieți este o decizie supărătoare care alungă oamenii. Detractorii se plâng că Mastodon este o copie proastă a Twitter, dar această critică este nedreaptă. Nu a fost niciodată intenționat să reproducă originalul, ci, în schimb, își propune să ofere o modalitate alternativă de a imagina și gestiona rețelele sociale. În acest sens este un succes răsunător, dar asta nu înseamnă că va deveni noua piață a orașului.

A trimite. Potrivit fondatorului său, Noam Bardin, startup-ul „va fi un loc civil pentru a discuta idei; învață de la experți, jurnaliști, creatori individuali și unii de la alții; conversați liber; si distreaza-te putin. Fostul CEO al aplicației de trafic Waze (cumpărată ulterior de Google) are Post în spatele unui șir de catifea pe măsură ce construiește produsul și se extinde, așa că poate dura ceva timp pentru ca noii utilizatori să obțină acces. Printre inovații se numără titlurile, formatarea textului, postările mai lungi și bacșișurile. Etichetează subiectele cu un #hashtag, similar cu Twitter și are atât categorii favorite, cât și categorii de tendințe, astfel încât utilizatorii să poată găsi cu ușurință ceea ce îi atrage cel mai mult. Puteți răspunde la postarea altcuiva, dar vi se reamintește că „discuțiile sunt moderate”.

Mai centralizat decât Mastodon, Post este probabil să se confrunte cu aceleași provocări de moderare a conținutului ca și Twitter, deși până acum conversația pare civilă. O privire asupra bazei de utilizatori sugerează că poate ajunge să atragă mulțimea progresivă a Twitter care își dorește mai mult control asupra modului în care partajează informații și se implică. Dacă poate scala și integra rapid utilizatorii, asigurând în același timp că conversațiile rămân politicoase și prietenoase, atunci Post are șanse mari să devină noul centru de conversație. Dar Bardin și echipa sa vor trebui să ia decizii dificile cu privire la design, conținut și modelul de afaceri pentru ca acesta să funcționeze.

Koo. Cu sediul în centrul tehnologic din India, Bengaluru, această aplicație este cea mai apropiată până acum de o clonă Twitter – logo-ul său este o pasăre galbenă. Dacă doriți să reproduceți feedul familiar și implicarea originalului, atunci acesta este locul potrivit. Vă permite chiar să vă mutați întreaga bibliotecă de tweet-uri și să urmăriți pe cei care au făcut deja mutarea. Începută în urmă cu trei ani, Koo a primit un impuls uriaș de atenție atunci când Twitter s-a încurcat cu guvernul indian, când premierul Narendra Modi a încercat să controleze rețelele de socializare sub pretextul opririi terorismului. Utilizatorii indieni, inclusiv mulți oficiali guvernamentali, s-au adunat în Koo ca alternativă locală la site-ul american. Fondatorul Mayank Bidawatka respinge acuzațiile conform cărora este de dreapta sau pro-Modi. „Credem în libertatea de exprimare la fel de mult pe cât credem în a fi responsabili și a vorbi cinstit”, a scris ea într-o postare explicativă.

India are peste 20 de limbi moderne, așa că Koo se diferențiază permițând postări în mai multe limbi. I-am întrebat pe utilizatorii Koo – acum are peste cinci milioane în întreaga lume – ce a făcut-o unică, iar răspunsul copleșitor a fost că este mai prietenos, mai distractiv și mai politicos decât Twitter. La fel ca rivalii săi, cea mai mare provocare a lui Koo va fi asigurarea unui discurs civilizat: folosește o combinație de învățare automată, raportare în comunitate și moderare. Dacă poate elimina câteva insecte de dentiție, Koo ar putea fi cea mai bună șansă de a replica originalul. Marea întrebare va fi dacă utilizatorii chiar vor să repete site-ul pe care l-au părăsit sau vor să o ia de la capăt cu ceva nou.

T2.Social. Acest nou venit este cea mai directă încercare de a exploata colapsul iminent al Twitter. Gabor Cselle, care a fost recent la Google, a început să lucreze la acest proiect în ziua în care Musk a început să concedieze oameni, iar până la sfârșitul lunii decembrie avea doar 100 de utilizatori. La fel ca Post, echipa are o listă de așteptare și vrea să creeze produsul înainte de a fi lansat în lume. Dar o discuție recentă cu podcastul Ride Home de la TechMeme arată că intenția lor este să se apropie cât mai mult de formula originală a Twitter. Cel mai mare test al său va fi dacă pot construi și scala produsul la timp pentru a prinde valul de refugiați pe Twitter.

Underpile. Serviciul de newsletter prin e-mail nu este o alternativă evidentă la natura în timp real a Twitter, dar atrage mult mai mult interes. Neștiind la cine să apeleze în continuare, mulți creatori de conținut i-au invitat pe adepți să se alăture substivei lor. Acesta poate fi un substituent până când aceștia pot direcționa abonații către o nouă platformă de socializare. Cu toate acestea, Substack în sine poate profita de momentul și poate crea mai multă interactivitate.

Discord și Reddit. În timp ce se află pe site-uri destul de diferite, zarva Twitter oferă o scuză bună pentru a te aventura pe noi platforme. Discord are comunități private, numite și servere, care permit oamenilor care au aceleași idei să petreacă. Baza sa de utilizatori este orientată spre jocuri, dar nu este stabilită în piatră și ne putem aștepta ca comunitatea sa să crească în timp. Reddit oferă panouri moderate care au devenit un amestec de sfaturi de stoc, meme drăguțe și teorii ale conspirației. Din cauza abordării izolate a conținutului, este puțin probabil să dai peste postări care te jignesc, cu excepția cazului în care încerci să fii jignit. Dar poate fi și o cameră de ecou unde dezinformarea poate putrezi.

Adevărul social și stupul de albine. Oricare ar fi ideologia ta, realitatea este că încercările de a atrage publicul departe de Twitter vin din spectrul politic, iar acestea se numără printre oferte. Truth Social a fost fondat de fostul președinte Donald Trump după ce a părăsit mandatul și a fost lansat de Twitter. Există puține lucruri de sugerat că oricare se va apropia de scara Twitter, iar utilizatorii ar trebui să fie conștienți de rapoartele despre vulnerabilități de securitate.

Facebook, Instagram, TikTok, YouTube. Este ușor pentru fanii Twitter să uite că aceste site-uri există și la fel de ușor să le ignore. Dar realitatea este că au mult mai mulți utilizatori Twitter și urmăritori extrem de loiali. O provocare majoră pentru creatorii de conținut bazat pe text, cum ar fi jurnaliștii, politicienii și elitele tehnologiei, este adaptarea la natura mai vizuală a acestor platforme mai mari. Dar aceasta este doar realitatea rețelelor sociale moderne. Dacă poți privi dincolo de imaginile cu miturile frumuseții și selfie-urile cu buze de rață, ele pot fi locuri grozave pentru a-ți construi următorii și pentru a găsi informații utile. Iar textul nu este complet deplasat: conținutul de pe Instagram, YouTube și TikTok utilizează adesea fotografii, grafice și cuvinte pentru a transmite un mesaj concis, cu mai puține limitări decât Twitter.

Renovarea Twitter de la Musk îi caută pe mulți în altă parte, chiar dacă scepticii adoptă în mare parte o abordare de așteptare. Pe măsură ce fac acest lucru, rivalii pot câștiga avânt și pot oferi o alternativă reală. Un câștigător final nu va fi încoronat repede. În schimb, cei care caută o opțiune de rezervă vor dori probabil să încerce opțiunile și să procedeze cu prudență.

Mai multe din opinia lui Bloomberg:

• Musk trage Twitter într-o groapă periculoasă: Parmy Olson

• Elon Musk împotriva Apple este o luptă care merită trăită: Tim Culpan

• Împrumuturile Musk au pus Twitter pe scaunul șoferului Tesla: Liam Denning

Această coloană nu reflectă neapărat opinia comitetului editorial sau a Bloomberg LP și a proprietarilor săi.

Tim Culpan este un editorialist Bloomberg Opinion care acoperă tehnologia din Asia. Anterior, a fost reporter de tehnologie pentru Bloomberg News.

Mai multe povești ca aceasta pot fi găsite la bloomberg.com/opinion

Sursa: worldnewsera.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni si conditi si Politica de confidentialitate.

Related News

Browse by Category

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?