Zero pe Netflix – primul serial italian centrat pe un erou de culoare, cu o super-putere

Netflix a postat recent online noul sau serial Italian, centrat pe Omar, un tanar de culoare care descopera ca are o super- putere, cea de a deveni invizibil.

Omar este un baiat timid care traieste la Barrio, un cartier din Milano. Intr-o zi descopera ca are minunata putere de a deveni invizibil. I-ar placea sa scape de ea, asta e sigur, dar se trezeste ca trebuie sa o foloseasca pentru a-si salva apropiatii.

De-a lungul aventurilor sale, Zero va regasi si prietenia lui Sharif, Inno, Momo si Sara si poate si iubirea.

Zero este deci cea mai recenta productie Netflix. Acest serial de 8 episoade este o adaptare dupa romanul No ho mai avuto la mia eta, aparut in 2018 si scris de Antonio Dikele Distefano, un tanar scriitor de 28 de ani care vrea sa puna in valoare comunitatea de negri din tara.

Face astfel din Zero, purtatorul de cuvant al acestei cauze. Tanarul se simte invizibil in familia sa, in cartierul sau, in comunitatea sa si orasul sau. Serialul ne face de altfel sa descoperim periferia milaneza, aratandu-ne o fata mai putin glamour.

Ceea ce il pasioneaza este desenul. Dar care este legatura intre un pusti de culoare nascut la Milano si o manga japoneza? Niciuna, ni se spune la inceputul serialului. Deci cel care nu se recunoaste in benzile desenate decide sa ia creioanele si sa deseneze un supererou care sa ii semene- un supererou pe care il numeste Zero.

Zero marcheaza un eveniment foarte important in televiziunea italiana deoarece este primul care spune mai multe despre experienta negrilor in Italia.

Distributia este de origine africana- Giuseppe Dave Seke, Haroun Fall, Dylan Magon, Virginia Diop, actori pe care poate nu ii cunosti, dar pe care ii vei descoperi prin intermediul serialului.

Lasă un răspuns