Trucuri pentru a elimina plasticul din viața de zi cu zi

Sa reciclezi plasticul este un lucru foarte bun. Dar sa consumi si mai putin plastic este si mai bine. Mult mult mai bine de fapt.

13 milioane de tone de plastic se regasesc in ocean in fiecare an. Adica un camion plin cu mizerii care se deverseaza in fiecare minut. Si in jur de 100 000 de milioane de animale marine mor in fiecare an, sufocate sau pentru ca au mancat pungi de plastic.

Iata care sunt gesturile indispensabile pentru a elimina plasticul din viata ta de zi cu zi.

Redu consumul de plastic. Daca vrem sa diminuam consumul de plastic, trebuie pur si simplu sa folosim mai putin plastic. Daca refuzi toate lucrurile de care nu ai cu adevarat nevoie, vei reusi sa faci multe lucruri. De exemplu- chiar avem nevoie de un plastic pentru a bea? Nu se pot recicla si dureaza pana la 200 de ani pentru a se descompune.

Alege produsele in vrac. Adica produsele pe care le poti cumpara ducand la magazine propriile tale borcane de sticla. Daca nu ai asa ceva langa tine, poti alege ambalajele din carton pentru produsele pe care le folosesti.

Gaseste un echivalent sau o alernativa care sa nu fie din plastic. De exemplu, in loc sa folosesti o periuta de plastic, poti alege una din bambus. Sticlele din metal sau recipientele din sticla pot inlocui sticlele de apa din plastic. Un milion de sticle de apa sunt folosite in fiecare minunt in lumea intreaga. Dar mai putin de jumatate sunt reciclate.

Gata cu recipientele de plastic de tip Tupperware. Pentru ca se distrug si se deterioreaza cu timpul, poti incerca sa inlocuiesti aceste vase sau recipiente din plastic cu o varianta din sticla sau de inox. In plus, dun cauza caldurii, plasticul transpira si migreaza in mancare.

Schimba ustenstilele de bucatarie. Pentru ca si ustensilele de bucatarie se distrug si se pot topi din cauza caldurii si pana la urma tot in mancare ajung, le poti inlocui cu o variant din lemn, bambus sau inox. O solutie mai durabila si mult mai santoasa pentru tine.

Renunta si la scotch. Da, nu este usor, dar exista si pentru el o varianta din hartie. Care se poate recicla mult mai usor.

Privilegiaza de asemenea ata dentara din fibra naturala sau cea unsa cu ceara de albine. Ata dentara traditionala este facuta din nylon si teflon. Doua materiale plastice folosite si in fabricarea tigailor anti-adezive.

Foloseste produse capilare fara ingrediente pe baza de plastic precum siliconul sau petrol. Citeste deci cu mare atentie etichetele.

Cu totii iubim natura, dar ar trebui sa nu uitam ca dependenta noastra de plastic dauneaza grav mediului inconjurator.

Lasă un răspuns