Top 6 atracții turistice pe cale de dispariție

Planeta noastra are din ce in ce mai mult de suferit din cauza stilului nostru de viata modern. Si numeroase locuri de pe glob sunt azi in pericol. Activitatea umana si schimbarile climatice sunt cele mai periculoase.

Venetia. Nu, nu este gluma. Venetia este pe cale sa dispara. Un studiu publicat la inceputul anului 2013 a pus in lumina faptul ca faimoasa destinatie turistica extrem de romantica din Italia, se scufunda cu 2 mm in fiecare an. Nivelul lagunei sale creste si el deci se mai adauga inca 2 mm la imersiunea sa anuala. Studiul a calculat deci ca de acum pana in 2032 ar putea sa se scufunde cu 80 mm. Se estimeaza chiar ca peste 80 de ani nu va mai putea fi locuita.

Arctic. 8 tari revendica toate o parte imensa din intinderea Arcticului. Este habitatul cercului polar, al focilor, vulpilor polare, ursilor bruni, morselor, focilor, lupilor arctici si al diferitelor specii de balene. Dar zona se afla sub o amenintare ecologica din cauza exploatatiilor miniere de aici, din cauza poluarii provocata de forajele petroliere, a pescuitului ilegal, a traficului maritim excesiv si a schimbarilor climatice.

Madagascar. Natiunea de aici se afla in pericol imminent de disparitie din cauza despaduririi si comertului ilegal cu fauna de aici. Nicaieri in lume insa nu gasim 92% mamifere, 95% reptile si 89% flora. Traficul ilegal cu speciile salbatice contribuie si el la punerea acestuia in pericol.

Bazinul Congo. Aici se afla numeroase specii pe cale de disparitie, printre care gorilele de munte, cimpanezii si elefantii de Africa. Intinzandu-se din Africa centrala pana in cea orientala bazinul contine 10 00 de specii de plante tropicale, peste 400 de tipuri diferite de mamifere si 1000 de specii de pasari. Dar fauna de aici este serios amenintata din cauza metodelor utilizate pentru a se recolta de aici diamante, lemn si petrol.

Bariera de corali de la Belize. O bariera care se intinde pe 300 de kilometri, fiind cel mai mare recif din emisfera de nord. Reciful prezinta o multime de bogatii naturale, peste 450 de insulite cu nisip, mlastine, recifuri de corali si peste 500 de tipuri de pesti. Dar este ameninatata din cauza exagerarii cu pescuitul de homari, schimbarilor climatice si pesticidelor provenite de la muncile agricole.

Everglades, Florida. Cel mai mare mediu salbatic subtropical din Statele Unite, Parcul National Everglades, are in jur de 1, 5 milioane de zone umede si de paduri. Prezinta un habitat izolat pentru 14 milioane de specii pe cale de disparitie. Parcul are si peste 200 de situri arheologice, in jur de 275 de specii de pesti si 60 de specii cunoscute de reptile. Regiunea se afla insa sub amenintarea proliferarii urbane si a deturnarii urbane.

Lasă un răspuns