Silk Road (2021) – un film potrivit

Povestea filmului Silk Road este una de-a dreptul fascinanta. Ross Ulbricht a creat un site de dark net in care se pot achizitiona tot felul de lucruri. Adaptarea acestui film ar fi putut fi una fascinanta insa nu este chiar asa. Tiller Russell ne scufunda intr-un film lipsit de profunzime.

Nu reusim sa cunoastem in profunzime eroul principal, nici pe cei care incearca din rasputeri sa il infunde. Vizionarea acestui film este una facila si dezamagitoare totodata. Exista totusi cateva lucruri bune, ne referim aici in special la Jason Clarke. Acesta din urma este destul de amuzant de urmarit. Mai ales in felul sau de a invata incetul cu incetul cum functioneaza Internetul si computerul sau.

Filmul spune povestea lui Ross Ulbricht, un operator american. A creat site-ul Silk Road, o piata libera de produse de tot felul, stupefiante in special. Pe urmele sale se afla Jurassic Narc care isi doreste sa rastoarne imperiul de peste un miliard de dolari al tanarului barbat.

Silk Road este un film care scufunda spectatorul mult prea putin in aceasta lume a pietei negre. Nu ne ofera nimic suprinzator. Ceea ce ar putea face din el un exemplu ce nu trebuie urmat. Unii vor dori sa urmareasca acest film datorita subiectului pe care il abordeaza si datorita castingului. Insa, la scurt timp de la inceperea filmului plictiseala se instaleaza si toate cliseele si stereotipurile genului se trezesc insirate pe cele doua ore de film. Ne intrebam cum nu s-a reusit sa se faca dintr-o astfel de poveste fascinanta un film lipsit de interes pana la urma. Silk Road este, in cele din urma, o poveste superficiala care nu reuseste sa recreeze tendintele momentului, in momentul in care site-ul este creat si a dus la caderea creatorului sau.

Daca nu ai nimic interesant de facut este un film potrivit de urmarit.

Lasă un răspuns