Sanditon – serialul romantic de văzut după Bridgerton

Nu dispera si nu intra in panica daca ai terminat deja sezonul cu numarul 1 de la Bridgerton. Sedintele tale de binge-watching nu s-au incheiat inca. O idee pentru urmatorul serial – Sanditon, adaptat dupa ultimul roman al lui Jane Austen.

Sanditon este ultimul roman al lui Jane Austen, de altfel lasat neterminat din cauza mortii autoarei, in 1817. Numit initial The Brothers, cartea a fost redenumita Sanditon pentru familia autoarei inainte de publicare.

Sanditon este cartea care urmareste destinul lui Charlote Heywood, o eroina feminista cu o limba foarte ascutita.

Tanara il salveaza pe visatorul Tom Parker inainte de a fi calcat de o caleasca. Ca urmarea a acestui evenimet, aceasta este invitata la Sanditon, un fost satuc de pescari si o viitoare statiune balneara in devenire.

Aici se intalneste cu cei care formeaza elita locala- vaduva Lady Dunham si mostenitorii sai irascibili, dar si fratele gazdei sale, Sydney Parker. Tanarul o dispretuieste insa.

Este vorba deci despre unul din cele mai inedite romane ale lui Jane Austen. Sunt abordate aici cele mai inedite teme precum maladia, dar si rasismul, deoarece exista aici in roman primul personaj de culoare.

In casting, vei gasi fete pe care le cunosti bine deja. Charlotte este interpretata de catre Rose Williams, vazuta deja in Reign. Este cea care da replica lui The James, din Divergent, care are rolul lui Sydney Walker. Fratele sau Tom este interpretat de catre Kris Marshall, unul din actorii principali din Love Actually.

Serialul a fost scris de catre Andrew Davies, caruia ii datoram si mini serialul Pride and Prejudice sau filmul Bridget Jones. Si cum romanul nu a fost incheiat, acesta a refuzat finalurile alternative scrise de-a lungul anilor si a propus propria sa incheiere. Si un lucru e sigur- nu poate fi aici vorba despre happy-end.

Lasă un răspuns