Să dăm sau nu bani cerșetorilor?

M-am confruntat de-a lungul timpului cu diverse situații în care erau implicați și cerșetori iar pentru faptul că nu am vrut să le dau niște bani am fost numit ”zgârcit, sărac, om fără inimă, idiot”și alte apelative de genul ăsta. Întrebarea mea e: ar trebui sau nu să le dăm bani cerșetorilor?

După ce am observat eu am împărțit cerșetorii în 5 categorii:

Sănătoși și leneși – În această categorie se regăsesc, nu știu dacă vă vine să credeți, oamenii care sunt perfect sănătoși și capabili să muncească însă sunt suficient de leneși încât să nu se străduiască să-și găsească un job ci preferă să stea jos și să ceară bani.

Sănătoși și fără soluții – Da. Din păcate există oameni care sunt în putere și pot munci însă nu-i angajează nimeni datorită lipsei de studii sau vârstei fiindcă de pe la 40 de ani nu te mai angajează nimeni.

Bolnavi fără altă alternativă – Pe aceștia să zicem că-i înțeleg. Na, ghinionul a făcut să fie bolnavi și să nu aibă niciun mod la dispoziție prin care să producă banii cu care să se întrețină. E acceptabil deși statul ar trebui să le dea o mână de ajutor acestor oameni.

Copii săraci fără altă alternativă – Din păcate unii copii nu se pot bucura de școală și de acumularea de cunoștințe fiindcă sunt obligați de situație să meargă la cerșit pentru a avea ce să mănânce.

Copii obligați de mafioți să cerșească – Aceștia sunt de obicei copii ai străzii care au ajuns printr-un mod sau altul pe mâna unor interlopi care-i exploatează pentru a-și ”rotunji” veniturile.

În încheiere, după ce am treut prin diverse ”peripeții” cu diverși cerșetori din cele 5 categorii de mai sus ajung tot la ideea de la care am început scrierea acestui articol și-anume dacă e ok sau nu să le dăm bani cerșetorilor? De unde știm ce o să facă cu ei? O să-i ajute să supraviețuiască sau dacă o să le umple buzunarele șmecherilor?

Lasă un răspuns