De ce să renunți la pâinea albă? Câteva motive

Painea alba, nelipsita de pe mesele noastre, la orice moment al zilei, ar trebui sa dispara incet. Da, painea este nelipsita mai ales dimineata pentru a savura o paine cu unt si cu dulceata sau un sandvis. Dar sa consumi paine alba in viata de zi cu zi nu este o idee buna pentru sanatate.

Iata deci cateva motive care sa te faca sa renunti la painea alba sau cel putin sa ii limitezi consumul.

Prezenta glutenului. Glutenul, aceasta proteina devenita celebra datorita numeroaselor celebritati care au decis sa il elimine din alimentatia lor si care se lauda pentru decizia luata, poate provoca puternice dureri abdominale, probleme digestive si o importanta stare de oboseala. Si se regaseste intr-o cantitate destul de mare in faimoasa paine alba.

Si chiar daca nu suferim de maladia celiaca, adica intoleranta la gluten, glutenul nu este foarte bun pentru sanatate, deoarece provine dintr-un grau modificat, mult prea modificat, care i-a schimbat si structura.

Calitatea graului s-a degradat foarte tare. Adio deci grau natural ajutat de Mama Natura. In zilele noastre, graul nu mai poate creste din cauza mainii omului care il stropeste cu produse chimice si pesticide. Deci, in consecinta, calitatea sa este alterata si contine mai multa glutamina decat inainte. Ori, acest ingredient poate irita peretii intestinali. Iar vitaminele si mineralele prezente in mod natural in grau sunt deteriorate de catre agricultura moderna care ii altereaza aceste calitati nutritionale.

Painea alba are un indice glicemic ridicat. Painea alba pe care o consumam destul de des, contine un nivel foarte ridicat de amidon, enorm chiar. Deci consumand paine alba, ne vom ridica nivelul de glicemie. Un lucru care poate duce la diabet, la obezitate si la maladii cardiovasculare.

Un aliment prea sarat. Sarea este nefasta pentru sanatate. Cel mai adesea, se recomanda sa se inlocuiasca cu mirodenii si cu ierburi aromatice. Acestea sunt mult mai sanatoase pentru organism. Excesul de sare poate sa duca la hipertensiune si la maladii cardiovasculare deci ar trebui sa fie redusa la maximum.

Nu prea are un interes nutritional. In painea alba nu prea sunt vitamine si minerale esentiale organismului. Graul este tratat deci se distrug nutrientii prezenti in seminte. Dar si prea multa sare sau prea mult gluten. Painea alba este realizata cu painea alba rafinata care contine 0,55 grame de minerale pe 100 de grame. Vei ingera deci calorii « goale » si iti vei pune sistemul digestiv la munca pe degeaba.

Se poate inlocui cu unele alimente mai sanatoase. Painea alba are un efect satios de neegalat. Un sandvis bun si gata. Esti satula pentru mai multe ore. Dar in loc sa consumi cateva felii de paine, poti consuma legume, peste, fructe sau carne de calitate. Alimente care chiar au un interes nutritional.

Lasă un răspuns