Dark Tourism – cele mai sumbre locuri din lume de vizitat

Anumite locuri ciudate, infricosatoare, terifiante chiar, atrag curiozitatea morbida a turistilor din lumea intreaga.

Majoritatea dintre noi suntem in cautare de soare tropical, de nisip fin unde sa lenevim si unde sa admiram peisaje sublime. Dar unele persoane sunt atrase de un alt tip de sejur. De preferinta cat mai sumbru si mai nelinistitor. Sunt situri turistice periculoase sau locuri unde s-au intamplat tragedii istorice, acte de razboi sau de terorism. Iata deci care sunt locurile din trecut care fascineaza azi foarte multe persoane.

Hotel Springs, Banff. Unul din cele mai « bantuite » locuri de aici este Hotelul Springs din Banff, Alberta. Legenda spune ca o femeie in rochie de mireasa a decedat pe scarile hotelului. Mai demult, locul era iluminat de lumanari si i-au aprins rochia. Ce oroare! Foarte multi spun ca i-au vazut fantoma in sala de bal.

Oradour – sur- Glane. Un loc din Aquitane, Franta, unde in 10 iunie 1944, invadatorii germanii au cerut populatiei sa vina cu buletinele pentru identificare. Dar in loc sa ii dentifice i-au omorat pe toti. Un veritabil masacru.

Padurea Aokigahara. In Japonia, exista o padure care se numeste padurea sinucigasilor, un fel de padure a spanzuratilor. Aflata la poalele Muntilor Fuju, locul este foarte bogat in vegetatie si un loc privilegiat pentru cei care vor sa se sinucida.

The London Dungeon. Chiar daca este un loc creat in totalitate pentru a atrage mai multi turisti, aici se pot parcurge peste 100 de ani de istorie lugubra din capitala Angliei. Aici te poti scufunda in latura mai sumbra a Angliei.

Insula papusilor. Pe aceasta insula se pot regasi mii de papusi mutilate, cu membrele sau capul smuls. Se spune ca un localnic, Don Juan Santana, a gasit o fata inecata in canal si se presupune ca ii aduce papusile sa se joace.

Pompei. Pompei are o latura lugubra din cauza faptului ca in anul 79 inainte de Christos, vulcanul muntelui Vezuviu aflat in apropiere a erupt. Caldura a omorat pe toata lumea si orasul a fost ingropat in intregime. Orasul a fost redescoperit in anul 1599.

Prypiat. In Ucraina, un oras numit Prypiat este complet abandonat. Motivul? Faimosul accident nuclear de la Cernobil, subiect si de serial acum. Radiatiile sunt atat de puternice incat pot omori un om in mai putin de o saptamana.

Babenhaussen Barracks. Aici erau mai demult cazati soldatii din al doilea razboi mondial. Dar locul este foarte popular din cauza activitatilor paranormale de aici.

Choeung Ek. Intre anii 1975 si 1979 acest oras era principalul loc unde se ingropau si executau oameni. In patru ani s-a produs un adevarta carnagiu, murind peste un milion de persoane.

Inchisoarea Alcatraz. O imensa inchisoare aflata in golful San Francisco atrage o multime de turisti in fiecare an. Nu degeaba. Este inchisoare de unde este imposibil sa evadezi.

Lasă un răspuns