Consiliul | Cum să vă pregătiți financiar dacă plafonul datoriei se prăbușește

cometariu

Tocmai când părea că piața de valori este pe drumul spre redresare din 2022, o altă criză care se pregătea a zguduit investitorii.

Casa Albă și Republicanii Casei sunt blocat într-o confruntare peste plafonul datoriei națiunii, plafonul legal asupra cât de mult guvernul federal se poate împrumuta pentru a-și plăti facturile.

Joi, administrația Biden a început să folosească „măsuri extraordinare” pentru a împiedica guvernul să-și depășească limita datoriei de 31,4 trilioane de dolari, un scenariu care ar putea duce la incapacitate de plată și ar putea declanșa calamități fiscale. Republicanii folosesc situația precară pentru a profita de reducerile profunde ale cheltuielilor și ar putea chiar să încerce reduceți programele de drepturi precum Securitatea Socială și Medicare.

Care este plafonul datoriei și ce se întâmplă dacă SUA îl atinge?

Nu este un moment potrivit pentru dramatismul plafonului datoriei, având în vedere că inflația este încă prea mare și măsurile Rezervei Federale de combatere a acesteia ar putea împinge economia într-o recesiune.

Toate acestea revin la bursă, ceea ce ar putea fi un motiv de îngrijorare atunci când încercați să investiți pentru pensie sau să acumulați suficiente economii. pentru a te sprijini în momentele dificile.

Acțiunile s-au prăbușit săptămâna aceasta pe fondul anunțurilor de concediere – Microsoft reduce 10.000 de locuri de muncă și Alphabet, mamă Google, reduce 12.000 – și semnalează că economia ar putea încetini.

„Cheia investițiilor de succes este să știți cât de mult riscați să vă permiteți să vă asumați și să vă angajați să păstrați activele de care nu aveți nevoie pentru o lungă perioadă de timp investite în piața de valori”, a spus Carolyn McClanahan, un planificator financiar certificat că a fondat Life Planning Partners, bazat pe taxe, cu sediul în Jacksonville, Florida.

În momente ca acestea, este logic să solicitați sfaturi profesionale cu privire la strategia dvs. de investiții, dacă aveți una. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să găsiți un planificator financiar:

Întrebați prietenii și familia. Obțineți sfaturi de la persoane cunoscute care lucrează cu un planificator. Dar nu ignora verificarea faptelor. Un planificator care lucrează bine cu un prieten sau o rudă poate să nu fie potrivit pentru tine.

Consultați organizațiile de planificare financiară pentru recomandări. Asociația Națională a Consilierilor Financiari (napfa.org) vă poate conecta cu un planificator plătit. Asociația de planificare financiară este organizația de membru pentru Certified Financial Planner Professionals (CFP). Căutați un CFP online la fpanet.org/plannersearch. Puteți consulta, de asemenea, Asociația Națională a Consilierilor Financiari și de Asigurări (naifa.org).

Căutați rețele de planificatori. Încercați Garrett Planning Network (garrettplanningnetwork.com) sau rețeaua de planificare XY (xyplanningnetwork.com), consilieri financiari plătiți, concentrați pe lucrul cu generația X (în general persoane născute între 1965 și 1980) și generația Y sau millennials (orice persoană născută între 1981 și 1996).

Verificați acreditările. Planificatorii cu anumite desemnări trebuie să îndeplinească cerințe educaționale și ocupaționale specifice și să fie de acord să respecte un cod de etică. Probabil ați văzut planificatori cu desemnarea CFP. Alte acreditări de căutat: consilier financiar licențiat (ChFC) sau contabil public autorizat (CPA) cu o desemnare de specialitate ca specialist în finanțe personale (PFS).

Experții prevăd că 2023 va fi un an al „durerii economice”

Autoritatea de Reglementare a Industriei Financiare (Finra) are un director online care explică supa alfabetică pe care o folosesc profesioniștii financiari. Aflați ce înseamnă ele în finra.org/investors/professional-designations.

Verificați dacă există probleme disciplinare. Înainte de a lua masa la un nou restaurant, ați putea intra online pentru a vedea recenziile, nu? Cauți un frigider nou? Probabil ați verificat cum evaluează Consumer Reports modelele pe care sunteți interesat să le cumpărați. (Dacă nu ai făcut-o, ar trebui.)

Deci, de ce nu ar trebui să investighezi persoana pe care o ai în vedere pentru sfaturi financiare?

Accesați Investor.gov și căutați starea de înregistrare și antecedentele unei firme sau unui consilier de investiții individual, inclusiv orice acțiuni disciplinare.

De asemenea, căutați în baza de date BrokerCheck a Finra (brokercheck.finra.org)care va confirma dacă o persoană fizică sau o entitate este înregistrată, conform legii, pentru a vinde valori mobiliare (acțiuni, obligațiuni, fonduri mutuale) sau pentru a oferi consultanță în investiții.

Nu uitați să verificați cu autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare de stat pentru a căuta brokerii și consilierii de investiții. Asociația Administratorilor de Valori Mobiliare din America de Nord vă poate ajuta să vă localizați statul dvs. de reglementare (nasaa.org/contact-your-regulator).

Înțelegeți structura taxelor. Nu vă sfiați să întrebați cum va fi recompensat planificatorul. Aceștia ar putea fi un planificator doar plătit, să fie bazat pe comisioane sau să perceapă o taxă în funcție de activele gestionate.

Întrebați dacă consilierul este un „trustee”. Prin lege, un consilier de investiții care are o „datorie fiduciară” trebuie să acționeze în interesul clienților. Dar profesioniștii în investiții care nu sunt fiduciari nu trebuie să adere la acest standard. În schimb, legea le spune trebuie doar să se asigure că recomandările lor sunt „potrivite” pentru client.

Această distincție este importantă, deoarece unele stimulente pot determina consultanții să recomande investiții care le fac mai profitabile, dar asta nu este în interesul tău.

Pune o mulțime de întrebări. Aceștia sunt banii tăi, viața ta. Cel mai bun planificator pe care l-am angajat eu și soțul meu ne-a ascultat preocupările. Mai presus de toate, ne-a împins dintr-o zonă de confort investițional prea conservatoare. Nu sa supărat niciodată când i-am sfidat sfatul.

Pentru mulți dintre voi, așa cum a fost și pentru mine, să vă puneți încrederea și afacerea financiară în mâinile unui profesionist poate fi descurajantă. În multe privințe, nu vei ști cât de bun este sfatul până când nu implementezi un plan recomandat. De aceea este important să-ți faci temele. Nu te mulțumi cu primul planificator pe care îl întâlnești. Intervievați câteva înainte de a face alegerea dvs. Vino la interviu înarmat cu o listă lungă de întrebări.

Un bun planificator financiar ar trebui să vă asculte obiectivele, să vă evalueze situația financiară și apoi să vină cu un plan adaptat nevoilor și obiectivelor dvs. Găsește un consultant care o face și vei câștiga banii tăi.

Sursa: worldnewsera.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni si conditi si Politica de confidentialitate.

Related News

Browse by Category

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?