Bucură-te de natură

În trecut eram genul de om care nu prea avea nicio treabă cu ieșitul afară, în natură și preferam să stau mereu și să lucrez cât mai mult pentru că da, banii mi-au plăcut din totdeauna și aici nu vorbesc despre a fi materialist ci despre faptul că am observat că e foarte greu să te descurci fără bani.

N-au reprezentat niciodată pentru mine o valoare supremă însă mereu mi-a plăcut să-i am fiindcă e mai bine să-i ai decât să nu. 🙂 La un moment dat, în timpul liber, am început să citesc tot mai multe chestii despre mediul înconjurător, despre cum îți ajută căldura soarelui corpul, despre cum să mai păstrezi câteva dintre legăturile cu natura pe care le aveau strămoșii noștrii și alte astfel de lucruri asemănătore.

Descoperindu-mi această pasiune am început, bineînțeles, să vreau să testez și pe viu și am început să fac tot mai multe mini-excursii prin natură. Am început prin a merge cu bicicleta prin pădurile din apropiere, apoi am fost și mai departe, am vizitat tot felul de chestii interesante din anumite păduri de prin țară, am experimentat cât mai multe chestii, am întâlnit diverse specii de animale de toate felurile iar exemplele pot continua.

Ceea ce vreau eu să vă recomand, fiind și scopul principal al acestui articol, e să vă bucurați sau măcar să încercați să vă bucurați cât mai mult de natură mai ales acum că e foarte cald afară iar o plimbare la umbră în parc, la munte în pădure sau în orice loc apropiat de natură e extrem de benefică atât pe partea fizică cât și pe partea mentală. Pe partea fizică organismul tău va mai relua câteva din conexiunile cu natura iar aerul curat îți va face bine. La capitolul psihic te vei relaxa și vei scăpa de stres.

Lasă un răspuns