Beneficiile busuiocului

Desi este folosit cu precadere la gatit, busuiocul este recunsocut datorita numeroaselor sale beneficii, acesta fiind apreciat pentru numeroasele proprietati medicinale excelente pe care le oferea. Va trebui astfel sa nu ezitati folosirea busuiocului in preparatele voastre, astfel incat sanatatea organismului vostru sa fie imbunatatita.

Busuiocul are o multime de proprietati aromatice, el fiind valorificat de un numar foarte mare de bucatati. Aceasta planta ofera un plus de savoareintr-un numar mare de preparate cum ar fi pizza, paste sau diverse gustari sarate.

Busuiocul este o planta medicinala aromatica, el fiind originar din tarile asiatice. Acesta este cultivat in climate tropicale, el fiind sensibil la temperaturile scazute. Multe popoare atribuie busuiocului proprietati pozitive, dar si negative. Gustul sau unic se imbina intr-un mod excelent cu gustul altor ierburi aromatice, cum ar fi rozmarinul sau cimbrul. Acesta se foloseste cu preponderenta in mancare, dar mai poate fi folosit si in alte moduri. Puteti prepara astfel o infuzie din frunze proaspete de busuioc sau din frunze uscate.

Busuiocul are un impact pozitiv asupra sistemului digestiv, el fiind o planta aromatica ce ajuta digestia. De asemenea, el previne gazele intestinale, dar si balonarea. In acelasi timp, busuiocul este apreciat pentru faptul ca are un rol important in combaterea varsaturilor, dar si in stimulareea poftei de mancare. Pentru sistemul nervos, busuiocul este foarte important. El este util in intarirea sistemului nervos, iar efectele sale relaxante au rol in combaterea anxietatii. Busuiocul calmeaza si nervii din stomac, dar si insomnia. El ajuta la tratarea depresiei usoare, reducand oboseala fizica, dar si pe cea psihica.

In ceea ce priveste sistemul imunitar, busuiocul este util pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor. El are si un rol important in curatarea sangelui. Acesta previne gripa, dar si raceala datorita numeroaselor sale proprietati antimicrobinee. El scade febra, avand si proprietati antifungice, proprietati care nu face decat sa previna infectiile de orice fel din organism.

El poate actiona si cu un analgezic, iar tusea este si ea tratata daca veti opta pentru un astfel de remediu. Busuiocul este responsabil pentru tratarea afectiunilor respiratorii, acesta ameliorand constipatia. Se mai poate folosi si la dietele de detoxifioere, de aceea el este un remediu ideal pentru mancatul pe fondul nervos.

Va ajuta la eliminartea pietrelor de la rinichi, iar proprietatile sale stimulente sunt ideale si pentru faptul ca au rol important in combaterea oboselii. Un alt aspect pozitiv al busuiocului este ca stimuleaza arderea caloriilor.

Lasă un răspuns